IS 4.0 Iparbiztonság

Az Ipar 4.0 digitalizációs tendenciája következtében az ipari informatika (OT) olyan új kiberbiztonsági kihívásokkal szembesül, amelyekre a hagyományos iparbiztonsági megközelítések nem nyújtanak megfelelő választ.

Az eddigi szeparált ipari rendszerek ma már publikus hálózatokon keresztül kapcsolódnak össze más ipari rendszerekkel, monitoring, vállalatirányítási vagy menedzsment platformokkal. A komplex adatgyűjtés és az automata értékelés újabb funkciókat, részegységeket kívánnak meg. Mindezek ismeretlen biztonsági fenyegetést jelentenek az ipari vezérlőrendszerek (ICS) és azon keresztül az ipari folyamatok számára. Bármely rendszerkomponens rendelkezhet sérülékenységgel az egy egyszerű logikai vezérlőktől (PLC) az elosztott vezérlőrendszereken (DCS) át a felügyeleti (SCADA) rendszerekig.

Ezen fenyegetettségek miatt szükségszerű az üzemirányítás komplex átvilágítása, melyet informatikai vizsgálólaboratóriumunk szakemberei az ipari vezérlőrendszerek biztonságára kifejlesztett nemzetközi ajánlás, a NIST 800-82 alapján hajtanak végre. A vizsgálat magában foglalja, etikus hackereink által az ipari vezérlőrendszerekre specializált sérülékenységi vizsgálatok és penetrációs tesztek elvégzését, valamint a nemzetközi ajánlás követelményei alapján a vizsgálómérnökeink által elvégzett komplex zártsági audit lefolytatását.

Az eredményeként létrejövő laborvizsgálati jelentések feltárják a védelemszervezés és a technológiai megvalósítás hiányosságait és javaslatot tesznek ezen hiányosságok kiküszöbölésére.

Alverad Technology Focus Kft.

Tel: +36 1 797 6689

E-mail: info@alverad.hu

Székhely: 1119 Budapest, Andor utca 21.c

Labor: 1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49. II. ép. 1.emelet

Levelezési cím: 1550 Budapest, Pf. 104.

LinkedIn