Sérülékenységvizsgálat

A sérülékenységvizsgálat során az érintett rendszerek, alkalmazások tekintetében első fázisban, nagy mennyiségű adat feldolgozására képes automata céleszközök segítségével folytatunk vizsgálatokat. Ezen vizsgálatok célja feltárni az érintett komponensek jól ismert sérülékenységeit olyan nyilvános adatbázisokra támaszkodva, melyek folyamatosan frissülve biztosítják a naprakészséget.

A vizsgálat második fázisában alkalmazott manuális ellenőrzések célja az automaták által feltárt sérülékenységek validálása, a tévesen azonosított sérülékenységek kiszűrése, illetve a valós sérülékenységek további vizsgálata. Amennyiben az első fázis eredményei szükségessé teszik, egy pontosabban paraméterezett vizsgálat is előkészíthető, illetve lefuttatható ebben a fázisban.

A vizsgálatokat követően a kockázatok elemzése következik, majd a feltárt kockázatok kezeléséhez szükséges javaslatok kidolgozására kerül sor. Ezek mélysége a szakmai iránymutatásoktól egészen a hardening tervekig terjedhet, attól függően, hogy az ügyfél milyen mélységű támogatást igényel.

A sérülékenységvizsgálatnak nem célja a rendszerek hibáinak kihasználása, jogosulatlan hozzáférés szerzése vagy adatok jogosulatlan kinyerése.

Alverad Technology Focus Kft.

Tel: +36 1 550 7557
E-mail: info@alverad.hu
Székhely: 1119 Budapest, Andor utca 21.c
Kiberbiztonsági vizsgálólaboratórium:
1138 Budapest, Madarász Viktor utca 47-49. II. ép. 1.emelet
Levelezési cím: 1550 Budapest, Pf. 104.

LinkedIn